Musikkens Hus

4. november 2012

Projekt

Fonden Musikkens Hus har bygget et stort byggeri på havnefronten i Aalborg, der åbnede i 2014. Byggeriet besidder en meget høj arkitektonisk standard og akustisk kvalitet. Fonden Musikkens Hus lavede byggeriet til Nordjysk Musikkonservatorium, Institut for Musik under Aalborg Universitet og Aalborg symfoniorkester. Udover alt dette bliver Musikkens Hus brugt til kulturelle og musikalske begivenheder.

Det var MT Højgaard som havde entreprisen på selve byggeriet, som er meget specielt opført. Selve koncertsalen kom til at ligge i en bygning for sig selv inde i midten af hele byggeriet, hvor der er 5 cm luft imellem for at undgå støj fra gaden og de andre sale. Der kom også til at være en del geometri i selve bygningen fx kom en vinkel trappe til at ligne et 9-tal, når man ser det oppe fra.

Arkitekter

Arkitekterne bag Musikkens Hus er det østrigske arkitektfirma Coop Himmelblau.

HauCon leverede

HauCon har leveret en del strittekasser til byggeriet samt en betydelig mængde BITUTHENE 8000, en selvklæbende vandtætningsmembran til væggene, som er meget nem at montere og klæber utrolig godt på betonen. Der ud over har vi også leveret vores Bentofix bentonitmembran til bundpladen.