DOKK1 Aarhus

5. maj 2017

Projekt

Dokk1 og de nye havnebyrum er del af projektet Urban Mediaspace Aarhus, som er Aarhus Kommunes største anlægsprojekt nogensinde. Projektets formål er at omdanne Aarhus inderhavn fra industri og færgehavn til byrum. Projektet skaber sammenhæng mellem byen og vandet og får stor indflydelse på havneområdet og byens liv. Området ligger centralt i forhold til Aarhus midtby, Domkirken, gågaden og å-miljøet.

Urban Mediaspace Aarhus inkluderer Dokk1 – det centrale bibliotek og Borgerservice i Aarhus, et fuldautomatisk p-anlæg med 1000 pladser, tre nye havnebyrum, omlægning af infrastrukturen i området, forberedelser til letbanen, frilægning af sidste stykke af Aarhus Å samt klimasikring af midtbyen. De nye pladser og opholdsrum, Dokk1 samt omlægningen af trafikken gør området til et mangfoldigt og aktivt byrum med mange anvendelsesmuligheder.

Projektet gennemføres i partnerskab med Realdania og Realdania Byg, der indgår i etablering af havnepladserne og det automatiske p-anlæg.

Kilde: urbanmediaspace.dk

Arkitekter

Arkitektfirmaet bag Dokk1 er det anderkendte Schmidt/Hammer/Lassen architects.

HauCon leverede

HauCon leverede igennem Dokk1’s tilblivelse både standardvarer og specialfremstillede løsninger til byggeriet. Af standardvarer kan nævnes:

  • 56.000 stk. Væg-Con Uni
  • 21.550 stk. Fiberbetonafstandsslanger
  • 4.000 stk. Beton Zig-Zag
  • 870 meter HyDra RX (ekspanderende fugebånd)
  • 10.900 ruller bindetråd
  • 1.012 meter strittekasser

Kunden fik også specialfremstillet Elastomer (sort gummi) ca. 304 stk. efter ønskede mål.