Lovgivning, der kan bide dig i måsen
Greenwashing
Forbrugerombudsmanden (Gældende nu)
Forbrugerombudsmanden har nu indskærpet reglerne over for virksomhederne. Hvis en virksomhed benytter udsagn i sin markedsføring om, at virksomhedens produkter er mindre skadelige for miljøet end andre produkter, skal virksomheden kunne dokumentere det.
Ny Affaldsbekendtgørelse (Gældende 1. januar 2023)
Affaldsbekendtgørelsen er revideret med udgangspunkt i regeringens handlingsplan for cirkulær økonomi. Handlingsplanen indeholder 126 initiativer, som udrulles frem mod januar 2023. Affaldsbekendtgørelsen, som vi zoomer ind på her, er et af de initiativer, der vedrører alle virksomheder. Initiativerne understøtter regeringens vision om, at affaldskurven skal knækkes, og at affaldssektoren skal være klimaneutral i 2030.
3 Huskeregler
#1
Du må ikke kalde nogle produkter ”miljøvenlige”, ”bæredygtige”, ”klimavenlige” eller ”grønne”, hvis ikke der er en EPD (livscyklusanalyse) for produktet.
#2
Er produktet miljømærket, så man, afhængigt af mærket, kalde varen ”mindre miljøbelastende”, ”mere miljørigtig”, ”mere skånsom for miljøet”, ”bedre for miljøet” eller lign. Uden en EPD (livscyklusanalyse)
#3
Vi skal selvfølgelig stadig markedsføre et produkt. Bruger et produkt ex 30% mindre vand, kan man i stedet for miljøvenligt skrive ”vandbesparende” eller ”energibesparende”.
Gå til næste artikel
Kompetenceudvikling internt og eksternt
I en branche, der er i konstant udvikling er det vigtigt at vores medarbejdere på alle niveauer i virksomheden har en grundlæggende forståelse for de problemstillinger branchen som helhed står overfor! Senest har vi udviklet en håndbog, der kort og konkret introducerer læseren til begrebet bæredygtighed og hvordan vi som virksomhed arbejder med emnet.
Download brochure