Bæredygtighed:

Hvad betyder det egentlig?

”Udvikling som opfylder de nuværende generationers behov uden at bringe
fremtidige generationers muligheder for at opfylde deres behov i fare.”

Brundtland-rapporten og den tredobbelte bundlinje

Citatet herover er fra Brundtland-rapporten, der blev udgivet i 1987. Rapporten var den første af sin slags til at fokusere på global bæredygtighed. Den lancerede en omfattende indgang til bæredygtighed, som inddrog de sociale, økonomiske og miljømæssige aspekter - altså en tredobbelt bundlinje. Den Tredobbelte Bundlinje er i dag udtryk for, at det ikke længere er nok at være omkostningseffektiv og skabe økonomisk vækst. Vækst skal skabes bæredygtigt under hensyn til forbrug af knappe ressourcer, medarbejdernes trivsel og sociale rettigheder i hele forsyningskæden samt produktets livscyklus og miljøpåvirkning.

Den tredobbelte bundlinje

I Den Tredobbelte Bundlinje arbejder man ud fra tre parametre:

1. Den sociale: Et øget krav fra forbrugerne om en gennemsigtig produktion i forhold til arbejdsforhold og rettigheder for ansatte.

2. Den økonomiske: At virksomheden har en sund forretning, der, udover sorte tal på bundlinjen, giver mulighed for at udvide de ansattes viden og kompetencer omkring bæredygtig udvikling.

3. Den miljømæssige: At virksomheden forholder sig seriøst til den miljøbelastning og det ressourcespild, enhver form for produktion medfører.

Kompetenceudvikling internt og eksternt

I en branche, der er i konstant udvikling er det vigtigt at vores medarbejdere på alle niveauer i virksomheden har en grundlæggende forståelse for de problemstillinger branchen som helhed står overfor! Senest har vi udviklet en håndbog, der kort og konkret introducerer læseren til begrebet bæredygtighed og hvordan vi som virksomhed arbejder med emnet.

Download brochure
baeredygtighed for dummies brochure
Ved at klikke på ‘Accepter alle’ giver du samtykke til, at vi kan indsamle oplysninger om dig til forskellige formål, herunder: Statistik og Markedsføring.