Har du styr på dine DGNB-produkter?

Bæredygtighed i byggebranchen er i fokus. Det handler om måden vi bygger på og hvilke materialer, vi anvender.

I HauCon kan vi vejlede dig om de bedst egnende produkter, som kan indgå i et byggeri, der står overfor en bæredygtighedscertificering.

Vi arbejder desuden løbende på at optimere vores produktsortiment, så vi kan levere flere bæredygtige løsninger til dit projekt – og vi har speciel fokus på DGNB ENV 1.2, som handler om den miljørisici, der er relateret til byggevarer.

Hvad er DGNB?

DGNB stammer fra Tyskland og er i dag én af de mest anvendte bæredygtighedscertificeringer af byggerier i Danmark.

En byggevare kan ikke DGNB-certificeres alene, men kan derimod bidrage til et samlet DGNB-regnskab.

Et byggeri bliver procentvis vurderet ud fra forskellige kvaliteter og kriterier, og kan alt efter den samlede vurdering opnå enten en sølv-, guld- eller platincertificering.

I vores DGNB-brochure uddyber vi, hvordan vi arbejder med DGNB i HauCon – og hvor vi kan bistå dig med kompetent vejledning om DGNB-egnede produkter til dit byggeprojekt.

HauCon er medlem af Green Building Council Denmark, som er byggeriets egen medlemsorganisation for DGNB-certificeret byggeri i Danmark.

Det betyder derfor også at vores dokumentation er baseret på den seneste DGNB-manual for nye bygninger og omfattende renoveringer 2020.

Udvalgte DGNB-egnede produkter

Formolie og formvoks

Vandtætningsløsninger

Find let DGNB-egnede produkter på vores hjemmeside

Vi bestræber os på at arbejde med så stor åbenhed som muligt, hvilket betyder, at vi på vores hjemmeside har synliggjort hvilke produkter, som efterlever kravene i ENV 1.2.

Disse produkter er markeret med en lille blå boks.

Under hvert DGNB-egnet produkt har vi ligeledes lagt den nødvendige dokumentation, i form af Leverandørerklæringer, klar til download.

Ca. 100 byggerier i Danmark er allerede DGNB-certificeret

– og i pipelinen ligger 281 planlagte byggerier 

DGNB-Blomsten

Hovedområderne i DGNB er visualiseret i en DGNB-blomst, som vist her ved siden af. Det er ud fra disse områder, at det er muligt at vurdere, hvor bæredygtigt et byggeri er.

I HauCon har vi fokus på den miljømæssige kvalitet, ENV 1.2. Formålet med ENV 1.2 er at udfase brugen af uønsket kemi i byggerierne.

Der tages både hensyn til de udførende håndværkere, selve anvendelsen af byggeriet og den langsigtede påvirkning af miljøet.

Byggevarer vurderes ud fra 4 kvalitetstrin, og jo højere kvalitetstrin som produktet lever op til, desto mere bidrager den til det samlede DGNB-regnskab.

 

Interessen for bæredygtighed i byggebranchen går kun én vej – op!

Bæredygtighed på formel

DGNBs hovedområder og underkriterier anvendes til at evaluere og kategorisere, hvor bæredygtigt et byområde eller en bygning er.

De fem overordnede områder i DGNB er:

  • miljømæssige kvaliteter
  • økonomisk kvalitet
  • social kvalitet
  • teknisk kvalitet
  • proceskvalitet

Den endelige vurdering af byggeriets bæredygtighed foretages ud fra en DGNB-kriteriematrix.

På baggrund af den samlede vurdering – et samlet DGNB-regnskab – kan et byggeri opnå en sølv-, guld- eller platincertificering.

Lær mere om DGNB i videoen herunder:

 

Kontakt

Vi sidder altid klar til at vejlede dig til den helt rigtige løsning til dit projekt.

 8622 9393
 info@haucon.dk