AARhus i Aarhus

1. februar 2018

Foto: Mølvig

Projekt

Kæmpeprojektet ved bassin 7 på Aarhus Ø er udset som hele Aarhus’ nye oplevelsessted med maritime kolonihaver, strand, teater og snoede gadeforløb.

Navnet AARhus, som projektet hedder, er tænkt som en hyldest til Aarhus by. Byggeriet er derudover også tænkt som en velkomst til de sejlende, der kommer til Aarhus fra vandsiden, da det ligger i indsejlingen til byen. AARhus kommer til at bestå af  forskellige hjem. Lejlighederne kommer til at spænde fra 50 kvm til 250 kvm bolig, og inkluderer både ungdomshybler, single-luksus, familielejligheder og lejligheder, der passer godt til par.

Kilde: aarhusiaarhus.dk

Arkitekter

Den internationalt anerkendte Bjarke Ingels Group (BIG) og Gehl Architects, der medvirker i indretning af bymiljøer i hele verden, har tegnet det imponerende byggeri, som skal være med til at byde de farvandsrejsende velkommen til Aarhus. Derudover er det MT Højgaard som forestår opførelsen af byggeriet samt ingeniørfirmaet Moe, der har stået for rådgivningen.

HauCon leverede

HauCon har været med til at levere Isokorb® kuldebrobrydere til projektet. Til samlingerne mellem bygningen og altanerne ind mod gården er der anvendt en speciel kuldebrobryder, Isokorb® type K-CRC, som er en beton-beton forbindelse. Til de ydre altaner er vores Isokorb® KST anvendt, hvor samlingerne har været stål-stål forbindelser.