Det Nye Universitetshospital (DNU)

2. november 2017

Projekt

Danmarkshistoriens største hospitalsbyggeprojekt, Det Nye Universitetshospital i Aarhus, skal bygges sammen med det eksisterende Aarhus Universitetshospital, Skejby, til et samlet nyt hospitalskompleks.

Det Nye Universitetshospital bliver på størrelse med en dansk provinsby, som for eksempel Ribe eller Skagen. Samtidig kommer det til at huse den største arbejdsplads i Aarhus kommune; nemlig Aarhus Universitetshospital.

Hospitalet skal både fungere som universitetshospital, landsdelscenter og basishospital for borgerne i Aarhus.

Byggeriet af det store hospitalskompleks er organiseret som en by med et hierarki af kvarterer, gader, pladser og torve som grundlag for en mangfoldig og levende, grøn bydel.

Hospitalet er tegnet til fleksibelt at kunne imødekomme fremtidens krav til teknik, behandlingsformer og arbejdsmetoder.

Opgaven vil strække sig frem til 2019, hvor sidste byggeetape af Det Nye Universitetshospital i Aarhus tages i brug, som Aarhus Universitetshospital.

Kilde: www.dnu.rm.dk/byggeriet/fakta

HauCon leverede

DNU opfylder kravene til lavenergiklasse 2015, da der er anvendt markedets mest moderne og energirigtige systemløsninger. Dette medfører en reduktion af energiforbruget og giver et optimalt indeklima. Nøgleordene for bygningens formsprog er optimering og fleksibilitet.

En af bygningerne er udstyret med en frithængende balkon. Etagedækket er et filigrandæk, og den præ-fabrikerede balkon er tilsluttet bygningen via Isokorb® type K. Der er i det hele anvendt 4 meter Isokorb® type K.