Navitas Park – Aarhus

3. februar 2014

Navitas bliver Aarhus’ nye centrum for energi, innovation og uddannelse på De Bynære Havnearealer i Aarhus. Det ambitiøse byggeri kommer til at huse mere end 2.300 studerende, undervisere, forskere og iværksættere, når det står færdigt i 2014.
Bag opførelsen af Navitas står Ingeniørhøjskolen Aarhus Universitet, Aarhus Maskinmesterskole og INCUBA. Byggeriet kommer til at huse de to uddannelsesinstitutioner, der begge fraflytter deres nuværende bygninger i 2014. Aarhus Kommune etablerer desuden et offentligt parkeringsanlæg i kælderen.

HauCon A/S var med på dette projekt allerede i designfasen, hvilket gav en unik mulighed for at optimerer byggeriet allerede inden det første spadestik. HauCon lavede i samarbejde med E. Pihl & Søn AS en unik vandtætningsløsning der var integreret med forskallingen. At slå de to processer sammen viste sig at være langt mere tidsbesparende end nogen af os havde forestillet os. Dette betød også at vi fik lov til at levere over 20.000 m² HyDra Tex vandtætningsmembran og knap 3.500 m² Foundation Formwork engangsforskalling.

Sikkerheden på byggepladsen var et meget stort fokuspunkt igennem hele processen, og E. Pihl & Søn AS holdte ugentligt sikkerhedsmøder som alle der kom på pladsen skulle deltage i. Derfor var det også nærliggende at vi solgte dem Combi-Safe sikkerhedssystemet. Vi fik det specialproduceret i E. Pihl & Søn AS’s egne farver med deres logo på. Vi leverede Combi-Safe produkter for mere end en kvart mio.

Emmert har samtidig stået for at bygge terassen og vandtrappen, hvor der til terassen er brugt ca. 14 tons galvaniseret stål, og til vandtrappen er der brugt ca. 150 tons Azobe strøer.

Derudover leverede vi store mængder af Monotube søjleforskalling, Elastomer lejer, Beton Zig Zag og Bituthene 8000.

Efter E. Pihl og Søns konkurs overtog A. Enggaard projektet, og HauCon har ligesom med E. Pihl og Søn haft et tæt samarbejde med A. Enggaard projektets afsluttende faser.