Havnebroen i Aarhus

4. november 2012

Projekt

I 2007 påbegyndte MT Højgaard A/S, med den kompetente og erfarne Bruno Holm i spidsen, byggeriet af en ny havnebro til Aarhus Havn.

Broen skulle forbedre trafikken til den evigt voksende havn, betydeligt. Den eksisterende bro fra starten af 1900-tallet var alt for belastet af den tunge togtrafik til havnen, og havde brug for aflastningen, den nye bro kunne give. Arbejdet løb fra starten af 2007 til slutningen af 2008.

Banebroen ligger på Spanien som er en centralgade midt i Aarhus C. Dette gjorde selvfølgelig arbejdet med broen en del vanskeligere. Trafikken blev i perioder generet, men det lykkedes at holde noget af vejen åben i hele byggeperioden.

HauCon leverede

Byggepladsen ligger ca. 10-15 min. kørsel fra HauCon’s lager, hvilket byggepladsen nød godt af. Dette betød, at vi dagligt kunne servicere pladsen med vores leveringer i egen ladbil. Denne fleksible (- og gratis) leveringsløsning har sparet meget tid på pladsen. Udover alle vores standardartikler som afstandsholdere, afstandsrør, justerbrikker osv. har vi leveret en lang række specialartikler.

Vi leverede 4 forskellige mekaniske lejer til en værdi af over 400.000 kr. Dette var en af de første store lejesager vi havde, og det var en rigtig god og lærerig oplevelse for os. Dette har gjort os i stand til, at påtage os større lejesager, og vi er rigtig glade for at have denne sag under bæltet. En anden lidt speciel opgave var, at vi skulle levere over 80 meter Monotube Paprør Ø1000 mm. på specialmål. Disse rør blev fremstillet i Holland, og kørt direkte op til den danske byggeplads. Eftersom broen er støbt i hvid beton, leverede vi selvfølgelig også specialproducerede betonafstandsklodser støbt i hvid beton.