Den Gamle By – Den Moderne By

1. november 2012

Projekt

HauCon A/S har i perioden 2008-2010 leveret diverse materialer til Den Gamle By’s næste projekt ”Den Moderne By”.

Sønderbrogade

Projektets første etape var Sønderbrogade. I gaden blev der opført 3 bygninger forbundet af gademiljøet fra 1974.

De 3 bygninger består af Dansk Plakatmuseum, hvor facaden stammer fra Glarmesterfacaden, som oprindelig er fra Randers fra 1909.

Derudover er der blevet bygget et erindringshus for demente ældre, hvilket er det første af sin slags. I bygningen er en lejlighed, som er skræddersyet til arbejdet med dementer, og der er yderligere to butikker – en Radio/TV forretning og en broderi- og strikkebutik.

Hertil blev der også oprettet et topsikret underjordisk Kunstkammer, hvori man kan se en udstilling af gamle ure, fajancer og sølvtøj.

Indgangen til museet består af Anton Rosens pavillon.

Havnegaden

Projektets anden etape, også kaldet hovedetapen, består af Havnegaden. Havnegaden består af gadebygninger, butikker, boliger og småvirksomheder. Formålet med gaden var at give de besøgende et indtryk af, hvordan havnemiljøet så ud i 1974.

I gaden kom der blandt andet en beboelsesejendom fra Viborg, en beboelsesejendom fra Hjørring, et hjørnehus fra NV København og et baghus fra Horsens. Endvidere blev der opført et autentisk hjørnehus fra en eksisterende hjørnebygning fra Helsingør. Tidslinjen i gaden kommer til at gå fra 1927-1974.

I bygningerne kom der en konditor, en lægeklinik, et blikkenslagerværksted, et Jazzværksted, et minimarked og nogle lejligheder.

1927-kvarteret

1927-kvarteret skulle fungere som en overgang fra Den Gamle By, 1864, til Den Moderne By, 1974. Kvarteret skulle gerne ligne den Korsbæk, som Mads Skjern kommer til i Matadorserien. I byen kom der blandt andet fortove, cykler lange husmurerne og cykelstativer.

HauCon leverede
HauCon A/S leverede en stor mængde standardvarer. Specielt til dette byggeri, har HauCon leveret hele 2.200 m2 Volclay Voltex membran samt 1000 meter specieldesignet A-Stole til rullearmering.