Aros Kunstmuseum

30. marts 2012

Projekt

Nyopførelsen af Aarhus kunstmuseum Aros, et af Nordeuropas største museer, tog sin begyndelse i 2000 og stod færdigt i 2004. Det imponerende bygningsværk, der blandt andet består af ca. 350.000 stk. Flensborg teglsten, ca. 9.900 m³ pladsstøbt beton, 1.000 tons armering og 6.700 tons betonelementer, fremstår som et kæmpe rødt monument midt i centrum af Aarhus. Museet består af 11 niveauer inklusiv tagterrasser og rummer udstillingssale, publikumsfaciliteter, administration, værksteder, magasiner og de nødvendige teknikrum.

Arkitekter

Aros kunsmuseeum er tegnet af den aarhusianske arkitektvirskomhed, Schmidt Hammer Lassen.

HauCon leverede

I og med at Aros ligger ca. 10 km. fra vores lager i Lystrup, leverede vi næsten alle varerne til projektet på vores egen ladbil. Vi kørte dagligt ind til byggeriet, hvor vi leverede alt fra citronskiver, specialfremstillede betonafstandsklodser og Cerinol DS – en svummemørtel til mineralske tætninger.

I de næsten 30 år HauCon har eksisteret, er vores bytur i Aarhus og omegn kun blevet længere og længere. Førhen var alle store projekter på Sjælland, men i de senere år er byggerierne boomet i Aarhus og omegn samt i store dele af Jylland.