NYHED – Kuldebrobryder med glasfiberarmering

29. maj 2020 - nyheder

 

Den 1. juni byder vi officielt velkommen til den nye kuldebrobryder, Isokorb® CXT

Vi har længe været leverandør af kuldebrobrydere fra Schöck Isokorb®. Og nu er klassens stærkeste dreng, Isokorb® CXT, blevet en del af holdet.

Unikt for Isokorb® CXT er, at armeringen er blevet erstattet af glasfiberkomposit (Combar®), som forbedrer isoleringsevnen med 30% i forhold til rustfri armering. Derudover er brudstyrken også højere, hvorfor Isokorb® CXT er ideel at anvende ved store udkragninger, såsom altaner, balkoner og tagudhæng mm.

Kan strenge energikrav og arkitektonisk designfrihed i byggeriet kombineres?

De senere år har der været byggeboom i byerne. Bygningerne vokser opad og bliver arkitektonisk mere storslåede og unikke i deres design.

Energikravene til nye konstruktioner bliver samtidig strengere, og sammen med stigende behov for uderum via altaner og balkoner på bygningerne, er det ikke den bedste cocktail – især for varmeregningen og miljøet!

 

Synderen er kuldebroer som i svære tilfælde kan give fugtige vægge og forårsage svampedannelse.

Kuldebroer er desværre en stor energi-røver i de fleste konstruktioner – nye som gamle – og opstår i forbindelsen mellem en varm og en kold konstruktion, som ved altaner, balkoner og andre udhæng.

Det betyder, at risikoen for kuldebroer kræver ekstra fokus på detaljerne.

Løsning!

En løsning, der imødekommer både designfriheden og energikravene til at minimere kuldebroerne, er den nye Isokorb® CXT, fordi Isokorb® CXT er et kraftoverførende isoleringselement til frithængende og understøttede altanforbindelser.

Modellen gør det muligt for arktitekter at skabe skønne uderum og unikke design med store frithængende udkragninger – og samtidig reducere linjetabet.

Blandt andet kan nævnes den nye Schöck Isokorb® CXT til både frithængende og understøttede altanforbindelser.

(På billedet herunder er Isokorb® CXT monteret mellem hovedkonstruktion og det store frithængende tagudhæng. Udhænget rager 4,8 meter ud fra hjørne af bygning til spids. Bygningen overholder selvfølgelig nyeste energikrav, BR2020.)

 

Kontakt os gerne for mere info:

Tlf: 86 22 93 93

Mail: ta@haucon.dk